måndag 30 mars 2015

Pettssons nya kläder



Har besök av farsan och farmor sedan i lördags och med sig när de kom hit hade de GIFs nya tempodräkt! Inget svårt beslut att test köra idag på velodromen och snabb var den! Körde intensiv passet idag och som ensam cyklist som skulle delta i det passet fick jag själv fritt välja vad jag skulle köra. Fem fina fyror med av typen 3 minuter strax över tröskel och sista max gjorde att blodsmaken och prologhostan kom som ett brev på posten. Gick väl okej, jämna varvtider genom alla intervaller!
Fyrorna så körde jag med snabbutväxling men efteråt så bytte jag så att jag var underutväxlad och körde fyra flygande varv för att helt bråka sönder nervsystemet! Gött! Ännu ett fint pass i boken!
Imorgon väntar en lååång skoldag följt av ett lätt vellopass, det blir sista träningen under mars månad för mig då jag reser hemhem på tisdag!


Ett foto publicerat av Preben Larsen (@prebenteodorlarsen)

lördag 28 mars 2015

Spurtdistans


Tre timmar ute i drömväder med dessa starkingar, på bästa sätt vill jag nästan påstå! Extra skoj var det då vi slängde in en massa spurter nu som då både längre och kortare för att bråka lite extra med tekniken och explosiviteten. Nu väntar bara en längre dag på velodromen imorgon så har ännu en träningsvecka passerat under 2015!

fredag 27 mars 2015

PB snurr

Konstig speed i påkarna igår på intensivpasset på velodromen. Kändes inte bra men undan gick det! varv på 15.xx sekunder kändes lätt och 14.xx gick av bara farten. Inte riktigt normala varvtider, men skönt att det kan rulla på ibland också! Höjdpunkten för mig var väl då jag klämde till med ett flygande varv på 11.82s i mitten av passet. Tiden är ett inofficiellt person bästa för min del och nästan en och en halv sekunder snabbare än vad jag körde på introkursen i oktober! Skoj att även en diesel som jag kan bli snabbare på korta sträckor!


Idag väntar ingen planerade träning, kanske smyger in något bonus pass om jag hinner mellan pluggandet och skrivande som jag samlat och sparat på mig nu när deadlines närmare sig.

torsdag 26 mars 2015

Gårdagen i rörligabilder

Igår var en en bra dag! Och här kommer två korta filmer på vad som hände bland annat hände under de 24 timmarna som vi idag kallar igår!

Ett filmklipp publicerat av @pettsson16





onsdag 25 mars 2015

Har väl snurrat runt lite


Två timmar av trampande runt i ringen underutväxlad precis som de senaste gångerna. Känns allt annat än bra att sitta och nöta på kadenser runt 115 men tror att jag kommer att få något gott ur det tills landsvägssäsongen kör igång på riktigt. Tidigare i vinter har jag försökt hitta optimal utväxling hela tiden för att optimera belastningen men nu blir det lägre belastning på pumpen men betydligt högre på nervsystemet.
Testade också att köra med GoPron på styret, blir väl fler gånger då kvaliteten blev bättre inne på den jämna banan jämfört med ute på asfalt. Förhoppningsvis skall jag kunna filma någon tävling ur klungan nästa vinter. Vore skoj att analysera efteråt hur man presterade taktiskt sett.

Imorgon skall det vara lite tuffare intervaller igen. Hoppas att vädret tillåter mig att köra med X-liten men hoppet är inte högt nu just med kallare temperaturer hela dagen idag. Så risken är väl stor att jag snurrar runtruntruntruntrunt imorgon igen.

Svett och Etikett

Nu finns första avsnittet av säsong två i SVT:s fina serie "Svett och Etikett" på SVT Flow. I program ett så tar programledar Kalle hjälp av mtb-proffs Calle för att lära sig att cykla cyclocross! Skoj program där man ser svårigheterna med just Cx men som även belyser en sak som jag håller väldigt högt just med cyklingen, men mer om det i förhandsvisningsklippet nedan. Skoj också att de varit uppe hit till Falun och gjort tester i skolanslabb samt cyklat lite velodrom. Allt det här och lite till om ni har en halv timme tid över att klicka på följande länk och se programmet:




tisdag 24 mars 2015

BOOOM!

Japp så lät det i benen idag! Efter dryga två veckor med pass som inte varit mer än okej så hände det idag att benen fungerade bättre än okej, nästan bra till och med! 80 minuter runt tröskeln och hade inga som helst problem någon gång under passet. Bästa passet sedan förra velodromtävlingen står det i WKO!
En grej som med all säkerhet spelar in är att jag nu fått in mer vana på lvg-hojen. Går inte riktigt att jämföra en brutal tävlingsraket som Rose X-lite med min finfina vintercykel Rose Cross Pro RS. Skall man köra lite hårdare än distans fart så blir det en totalt annan känsla i X-liten, speciellt nu när jag har lite vana på den cykeln.

Premiärkörde utan skoöverdrag idag!

Ny dag, nya möjligheter

När jag vaknade imorse så var det toppen väder idag, sista föreläsnings dagen denna kurs samt bara en vecka tills jag börjar resan hem till Finland över påsk! Tre parametrar för en bra dag!



måndag 23 mars 2015

Vilodag



Så var det dags igen för veckans vilodag. Tjuvade egentligen redan igår då jag bytte bort det tänkta distanspasset till ett grundpass på velodromen. Belastningen blev mindre på kroppen på det här sättet jämfört med om jag hade kört distans. Så med gårdagens lättade träning och dagens vila i boken så borde kroppen vara redo för lite gasande imorgon igen.

Problemet med vilodagar för mig är att jag blir rastlös och totalt omotiverad att göra något alls. Som tur var finns det ju otroligt med fin musik på Youtube. Ett exempel är denna duo från Bristol, ShowHawk Duo. Lyssna på spelningen och ni blir garanterat fascinerade, då hittar ni deras Youtube kanal nedan klippet.



lördag 21 mars 2015

Vintercykling

Vintern gjorde comeback idag. Ett fint men ack så irriterande snötäcke fanns på marken då jag vaknade imorse. Det var väntat att det skulle komma snö men inte att det skulle komma sådär mycket och ännu till stanna kvar på marken.
Nåja, ut på distans på crossen med överstarka sällskapet Jeppe77 och Landström. Blev mycket nya vägar för mig vilket var intressant. Intressant var det också att cykla med hård pumpade cx-däck på det hala underlaget!
Fyra timmar får jag nu efter notera i dagboken, hade hoppats på mera men den nya snön och slasket som kom av den gjorde att växlarna helt isade igen! Sista tredjedelen av rundan gick det mesta av min energi åt att bara få en växel att fungera så att jag kunde ta mig hem! Hittade en som fungerade så blev naturliga kadens intervaller 60 uppför, 100+ resten av vägen hem.  


Dagens fik blev i Gustavs. Baracyklister där idag, åtminstone 10 stycken samtidigt!
 Gott och billigt!



Checka kassetten!

Jahapppp



Sådär ser det för tillfället i Falun. Våren och alla snöfria ytor är bortsnöade, typiskt! Nåja är annars fint väder med sol  och blå himmel så föret får väl duga att cykla distans i trots att jag mer än gärna nltt asfalt.

fredag 20 mars 2015

Morgonrondell

Efter att ha gasat på lite mer intensiva intervaller igår så var tanke att kör lugnt, länge och sakta idag. Vädret ville annat med 1-3 grader och regn som senare blev snöslask och till sist snö! Så blev ett morgon pass på rondellen istället. Nästan två sköna timmar av cyklande med underutväxlad cykel. Hade mer tid över 110 kadens än under idag på mina över 100 minuter. Man tycker ju att nervsystemet borde lära sig lite av sådana pass.

Klockan nio, efter passet var känslan så bra som den kan bli egentligen. Dagen hade startat med ett fint pass, en stor frukost väntade hemma och prologhostan från gårdagens intervaller var borta! Allt hemåt!


Nu ikväll står lite moddande av crossen på schemat, ska göra den mer lik landsvägshojen för att göra byten mellan cx och lvg lättare för benen att klara av. I dagsläget sitter jag 1-2cm högre på och säkert 4-5cm längre bak på X-liten. Så det och större dropp skall fixas till!

torsdag 19 mars 2015

Ovant

Andra dagen med cykelovana var igår. Till skillnad från tisdagens landsvägsnötande så var det igår velodromnötande. KÄnndes till en början som att jag inte hade cyklat där inne tidigare men sakta kom känsla tillbaka och i slutet av passet så var det nästa en okej känsla!

Annars så innehöll dagen plugg, cykling på sopade cykelbanor! och lite mera plugg. Mer än så behöver inte en dag innehålla för att vara fullspäckad!



tisdag 17 mars 2015

Premiär

Idag var det dags att premiär åka X-liten. Lika lätt och snabb som i höstas! Tyvärr var inte benen med och trögaste passet sedan jag körde igång på nytt sjunde mars var ett faktum. Trots segheten klämde jag några backintervaller strax under ftp och en längre intervall runt sötapunkten. Fick väl allt som allt ihop runt 50 minuter intervall tid på dryga två timmar så det får väl anses okej.





Tyvärr slutade rundan snöpligt med att bakväxeln slutade att fungera som den ska. Gissar att problemet ligger i växelvajern eller vajerhöljet så blir att undersöka saken närmare på torsdag och åtgärda problemet. Som tur var så slipper jag väl allt som heter växelvajer om en månad när min nya X-lite borde anlända!

Imorgon hade jag tänkt att det skulle bli lite velodromspinn för att få fart på påkarna igen, länge sedan jag sist cyklat där inne så blir nyttigt åt nervsystemet. Ja, några timmar pluggande om motorisk inlärning blir det väl också så jag lär mig något.

måndag 16 mars 2015

In och gilla

Ett säkert vår tecken är att man fixar lvg hojen i kör skick! Idag gjorde jag det i sol och sköna plus grader. X-liten fick sig en tvätt samt ny kedja, på kommande är ny styrlinda samt fräscha däck för att överleva dödsgruset på vägarna.


Slutligen innan jag återgår till pluggandet, som har högsta fokus denna vecka, så vill jag tipsa er Facebookare om att surfa in och gilla följande två sidor! Först bloggens sida på FB där blogginlägg publiceras men även annat smått och gått kan gå där via!



Sedan vill jag tipsa om min sponsor ROSEs dagsfärska sida för Sverige! In och gilla för att få nyheter samt tips om när det finns möjlighet att testa ROSE i Sverige.




söndag 15 mars 2015

Årets längsta

Första runda på över 150 km för i år avklarades idag. Skoj att få cykla så länge i fint sällskap! Det var dock nära att det skulle ha blivit solocykling istället då jag kom till start platsen runt 30 sekunder för sent. Efter lite telefonande fram och tillbaka blev det jakt efter dom andra, först ensam, sedan med Henrik Öijer och till sist med några till. Klämde väl på rätt så bra under nästan 30 minuter och kändes riktigt skönt att få lufta systemet lite.

Väl ikapp hela gänget var vi runt 13 stycken cyklister, skoj att så många sökt sig ut i det underbara vädret! Mitt mål för dagen var fem timmar och var väl fyra andra starkingar med samma mål så vår stora klunga splittrades och vi som ville njuta längre vek av från de som inte ville njuta fem timmar.

Vi nötte på i fint tempo, lite hårdare än vad jag normalt kör mina distanser på men skönt och nyttigt att ge kroppen nya impulser. Fem timmar hade gått och plötsligt var vi tillbaka i Falun igen! Kändes som två, max tre timmar! I magen kändes det däremot att jag cyklat fem timmar, var bra tom på energi när jag kom hem, siffrorna som Garmin och P2M spottade ur sig bekräftade energi tomheten. Skapliga 4068kcal (+-2% felmarginal) hade förbrukats!
Kanon dag igen på Rose crossen med andra ord, men nu tror jag det får vara nog med nötande av vintercykeln. Imorgon skall landsvägshojen fixas i vägskick efter en vinter på trainern så att kommande träning kan köras på den!


lördag 14 mars 2015

Fyra veckor

Fyra veckor kvar till första tävling. Firade det med distans i fint sällskap! Hade fortsatt okej ben, vilket egentligen överraskade mig lite då jag cyklade fem timmar igår. Men så länge benen inte är dåliga så ska man väl inte klaga! Nu är jag trött så känner på mig att det blir en tidig natt så att jag orkar med lite distans imorgon igen!


Passande tid under pi dagen!

Official Day of Pi





Idag är det Pi-dagen! Tredje månadens fjortonde dag. På året -15. 100 år tills dagen sker igen! Det firar jag med en runda som är minst 3 timmar och 14 minuter!

fredag 13 mars 2015

Bella Dalarna




Så där fint har det sett ut de senaste två dagarna. Det underbara vårvädret bara fortsätter! Nästan åtta timmar i boken på Rose crossen de två senaste dagarna! Precis som det ska vara nu just. Kroppen fungerar fortsättningsvis okej, varken mer eller mindre. Har en lång väg kvar att vandra för att vara var jag var och en ännu längre väg för att komma dit där jag vill vara. Nu är ju kanske inte ett tjockt distansblock det som tar mig dit jag vill, men trots allt är det snällare på kroppen än att svinköra intervaller dagarna i enda. Så därför passar distansen bättre in nu i mitt "skynda långsamt" tema. Kommer nog att hinna med intervallerna i vilket fall som helst.

Annars så var det ju idag jag skulle ha tränat och i helgen tävlat på velodromen i St Petersburg. Med den februari månad jag hade så var det helt rätt beslut att stanna i Falun och spara lite på kroppen och lite cash till andra tävlingar istället. Och med bara en okej kropp så hade jag inte heller kunnat ge mig själv rättvisa i tävlingen och troligtvis hade jag fått bakslag av den stora påfrestningen av 6 tuffa starter på 2 dagar plus resandet tur retur.
Tror stenhårt på att jag om 6-10 veckor kan se tillbaka på det tråkiga beslutet och tänka att jag gjorde rätt samtidigt som jag får se fram emot nya chanser på velodromen! De kommer ju i och för sig redan i mitten på sommaren i Helsingfors!

De optimala däckdödar vägarna!
Imorgon fortsätter distansandet. 3-4h står inplanerade imorgon så får hoppas benen samarbetar godtyckligt återigen.


torsdag 12 mars 2015

Viktigt meddelande


Japp fredag imorgon och det betyder start på en distans helg på två fronter. Först så skall det cyklas rejält med volym under tre dagar och utäver det så skall ett stort antal begrepp och teorier angående motoriskt lärande inpluggas. Distanscykling och distansplugg för optimal stimulans av både fysiologiska och mentala systemen.

onsdag 11 mars 2015

Detta väder

Svårt att inte träna utomhus när vi har sånt väder som vi har nu! Testade kroppen lite idag och körde några vändor av något sweetspot liknande i ena backen här runt staden. Resultatet av testet var överraskande positivt! Både kroppen och benen var bra med med tanke på att februari månad blev ett förkylningsfiasko. Kanske det blir bra ändå med hela det här att skynda långsamt, snart ser vi!

Skuggarvsväggen


Tävlingssäsongen närmar sig

Vare sig man känner sig redo eller inte så kommer tävlingssäsongen närmare för varje dag. Tävlingssuget börjar växa sig större hela tiden, bara att vänta på att kroppen skall hinna ikapp efter sjukan nu också.
Har prickat in ett preliminärt tävlingsschema för säsongen och är mer än nöjd över hur det ser ut. Många tävlingskilometrar, både i Sverige och Finland står på schemat. Såhär ser det ut:

April

  • 11.4       Jönköpings GP
  • 12.4       Östgötaloppet
  • 24-26.4  Hammarö 3-dagars
Maj
  • 2.5         Smack TT
  • 3.5         Hovfet TT
  • 9.5         Skandisloppet
  • 10.5       Skandis GP
  • 22-24.5  AHH-Ajot
  • 29.5       Arlanda Testtrack Race
Juni
  • 7.6         Borgåloppet    
  • 24.6       TT-FM
  • 28.6       Lvg-FM
Juli
  • 6-11.7    U6
  • 18.7       Velodrom poänglopp-FM
  • 25.7       Alvajärvi Ajo
Augusti
  • 1-2.8      Terva-Ajot
  • 8-9.8      Satakunnanajot
  • 23.8        Par TT-FM
  • 28-30.8   Svanesunds 3-dagars
September
  • 20.9        Anundsloppet

Dryga 30 tävlingsdagar nu just på listan att se fram emot. Knappast blir det mera "riktiga" landsvägstävlingar än det här. Kan hända att jag slänger in någon cyclocrosstävling i månadsskiftet september oktober om motivationen och kroppen tillåter det efter en lång landsvägssäsong. Sen hoppas jag också utöka tävlandet med små träningstävlingar som Dalacupen.

Sommaren blir kanon!


tisdag 10 mars 2015

Njuter


Lätt att cykla då det ser ut så här. Benen var inte på sitt föraste men det brydde jag mig inte mycket om när jag fick njuta i det fina vårvädret!

Imorgon blir det nya tag med allt vad som livet erbjuder, kanon! Bloggen bjuder imorgon på mitt preliminära tävlingsschema för säsongen 2015, så kika in imorgon om de låter intressant.

måndag 9 mars 2015

Rullar igen!

Tog det väldigt easy under vardagarna förra veckan, bara för att låta kroppen hinna ikapp och friskna till helt och hållet.

I lördags så kände jag att det var dags att testa en kort liten lätt runda. Gick väl så kantigt som man kunde förvänta sig. Var i alla fall skönt att cykla ute, röra på sig och cykla med sommardäck! 
Igår så höjde jag insatsen rejält då jag rullade till stora torget för att hänga på snabbingar på distans i vårvärmen. Gick med facit på hand långt över förväntan! Hade tänkt köra knappa 3h lugnt men blev 3.5h med helt okej distansfart. Riktigt skönt att få sitta och jobba på en längre tid igen, var en bra tid sedan sist om man säger som så! Efteråt var jag inte precis fräsch i kroppen, men det var ju väntat och hade jag varit det så skulle jag inte förstått hur det gått ihop!


För att bygga vidare på den fina men lugna uppstarten så började jag dagen idag med att cykla ute i strålande vårväder! Underbart! Fick väl ihop runt 2 timmar med nästan 30 minuter klättrande. Riktigt skön start på dagen och efteråt var morgon gröten godare än vanligt!


Nu skall jag fortsätta med att skynda långsamt, Kommer att träna lätt varje dag den här veckan men som det ser ut nu kommer intervallerna att få hålla till sidan för att jag säkert skall klara mig utan bakslag. Nästa vecka så kan det bli dags att skruva upp intensiteten igen lite grann för att väcka sprättet i bena.

tisdag 3 mars 2015

Det tråkiga beslutet

Idag har jag fått göra säsongens hittills tråkigaste beslut. Var ju tänkt att jag skulle åka till St. Petersburg för Omnium FM nästa vecka. Tyvärr är inte kroppen nära att ens vara i träningsform nu just, så att tävla tre starter två dagar i rad om en dryg vecka känns inte riktigt som att det finns på kartan.
Hade varit helt annat om jag inte varit sjuk i princip hela februari månad eller om just Omnium-FM hade varit säsongens stora mål. Så nu blir mitt kortsiktiga mål att fixa luftrören och halsen träningsbara så att jag hinner förbereda mig lite inför tävlingspremiären på landsvägen om fem veckor och därefter bygga vidare mot sommaren och de stora målen!

Var andra tisdagen i rad som jag tvingats tacka nej till fina möjligheter. Nu var det ju mest en rolig resa och ett avbrott i träningen jag tackade nej till men förra tisdagen så fick jag förfrågan om jag ville åka till Litauen på en UCI-tävling på bana. Då tackade jag nej till den för jag trodde inte att kroppen skulle hålla två helgers tävlande efter varann med 4 resedagar mellan tävlingarna i och med att jag varit sjuk. Nu visade det ju sig att det var rätt beslut då inte kroppen ens höll för lite träning.

Bara att blicka framåt för det kommer nya möjligheter

måndag 2 mars 2015

Ny vecka, nya motgångar

Efter en vecka med 4 finfina och 2 värdelösa träningsdagar. Så var det skönt att få börja om på ny kula med övandet tänkte jag. Tyvärr var det halsen och luftrören som började på ny kula med sitt bråkande. Motvind och uppförsbacke nu! Får se hur situationen artar sig och sedan ta beslut över hur resten av mars månad blir.
Försöker hitta ljuset i situationen

söndag 1 mars 2015

Idolbild


Med Stannards mäktiga vinst i Omloop Het Nieuwsbladi huvudet så satte jag mig på trainern för lite lördags skoj. Nu gick det ju inte riktigt som planerat, var rent ut sagt dålig! Så värst mycket skoj blev det inte idag. Tre veckor sedan jag sist körde på X-liten och det märktes kan jag väl milt påstå. Nåja som tur var är det förs om två månader jag behöver prestera på den, så nog hinns det med sedan när jag har förbi Omnium FM. En sak i taget bara!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...