onsdag 29 februari 2012

Sportlov

Nu blir det dags att inleda sportlovet på riktigt. Vädret är PERFEKT, nästan så att jag överväger att inviga solglasögonen för den här säsongen. Nej nu kan jag inte sitta inne längre, vägarna väntar!

tisdag 28 februari 2012

Vår?

Som ni kanske kunde gissa så fick vinter pälsen på mitt huvud ge vika för saxen idag, Otroligt skönt med kort hår på nytt. När jag kom från frissan var det bara att snabbt fixa någon mat för att sedan kunna sticka ut på en cykel runda. Termometern hade hela dagen visat positiva siffror och de gjorde den fortsättningsvis när jag började klä på mig träningskläderna. Efter 15min på cykeln så kunde man bara konstatera att termometern hade lurats, känslan i luften var betydligt kallare än de +0,4 grader som kvicksilvret visade. Dagens fuktiga snöfall hade smittat av sig på resten av luften och gjort den väldigt fuktig. Fukten gjorde den här rundan till en av de kallaste under det här året. Var flera längre partier som jag och Danke fick cykla i isande kall dimma. Rundans mål var klubbens tempo bana vid Grisselören. Blev inget tempo idag men en bild blev åtminstone tagen.
Hoppas på lite torrare luft till imorgon för då ska de cyklas betydligt mer än de 2 timmar som jag tramppade idag. Bara vädret tillåter så sticker jag redan från morgonen iväg på en Nådjärv runda. Den borde bli runt 3 timmar lång, efter det så ska det vilas och torkas kläder så att man kan sticka ut på ett till utomhus pass på kvällen. Är ryggen riktigt på humör så blir det ett bål pass mitt på dagen. Körde ingen bål idag för ryggen är ännu inte i det skicket att jag vill pina den med ännu mera belastning, men som sagt morgon hoppas jag att den ska vara redo för utmaningen. 
Nu blir det bara att köra en skön stretch för att sedan sova några timmar innan de officiellt blir att inviga SPORTlovet.

Dagens program


+ Lite annat skoj!

måndag 27 februari 2012

Ryggen i skick

Så där ja, då var bäckenet upplåst, med andra ord så borde ryggen vara i skick då. Nu just så känns den absolut inte bättre men det är för att jag nu kan använda alla muskler i ryggen. De i sin tur gör att jag märker av mörheten från igår ännu mer, fint att kroppen visar lite tecken på att den har fått jobba! Har nu varit i horisontalt läge i sängen i ett par timmar för att låta ryggen återhämta sig från knådningen. Dagen ser ut att fortsätta i samma stil, egentligen bara lite städning som står på programmet idag, då jag flyttade fram alla dagens ärenden till imorgon
Den här veckan börjar de ordentliga förberedningarna inför sommarens bataljer. Den här träningsveckan skall bli volym stark, många långa pass planerade. Nästa kommer, även den att bli relativt volym stark, men till skillnad från den här veckan så kommer den att innehålla en del trainer intervaller. Det här är ju bara planer så de kan ju hända att vädret vill att jag skall börja med trainer intervallerna redan den här veckan, är ju inte så värst motiverande att skida eller cykla distans ute om det snöar eller har snöat mycket. En till sak som jag skall prioritera är bål styrkan, från och med imorgon så kommer jag att köra ett ORDENTLIGT pass varannan dag. De dagar utan bål träning så lägger jag ut motsvarande tid på rörlighets träning. De är två delar som jag tyvärr slarvat med under de senaste veckorna. Har ju även ett rörlighets mål under detta år att kämpa för, så är nog tvungen att ta mig i kragen nu. 

Ett annat mål som jag inte riktigt tagit tag i är vikten. Är 190cm lång så nuvarande vikt är det inget fel på men allt som har med cykel att göra blir roligare desto lägre totalvikten (kropp+utrustning) på ens ekipage är. Därför kommer jag, gottegrisen själv, från och med idag att minska på min godis, bulla, blandsaft och lemonad konsumtion. På lång sikt är målet att helt få bort allt onödigt, men en minskning är bra att börja från. För att lägga lite press på mig själv så kommer jag varje söndag att bjuda på en bild för att vis att vikten minskar. Den här bilden är tagen kl 22.00 igår kväll, nästa bild tas på söndagen den 3. mars på morgonen. På sikt så skall det stå 85.0 på vågen, lär krävas några veckor, mer troligt månader, innan de lyckas. Värt att nämna är att utgångsvikten på bilden är lite högre än normalt pga att den är tagen på kvällen, efter att middagen med mera avnjutits. Nu återgår jag till sängliggande så att ryggen får vila.

It's time

It's time for some ryggfixning! Bara att köra till staden och så hoppas man vara rörlig i ryggen igen om ca 80 min. Annars så är jag ordentligt mör i kroppen efter gårdagens orgie i parstakning, passar perfekt med vilodag idag mao.

söndag 26 februari 2012

25...

...Jobbiga parstaknings kilometrar avklarade. Vi var 9 när vi startade, efter en liten stund var vi ner på 8, farten var allt för hög för min låsta rygg och min klena överkropp. Hängde trots det någorlunda med de hurtiga Vasaloppsåkarna och Mas i knappa 10 kilometer innan ryggen helt styvnade bort. De sista kilometrarna skidade jag tillsammans med farsan som även han saknade den berömda snabbväxeln idag. Nöjd är jag åtminstone att de nu är avklarat och att alla fick se att jag inte kan skida klassiskt. Fick under slutet till och med flashbacks från förra millenniet när jag senast skidade klassiskt och blev trött på allt som hette skidåkning. Skate är betydligt roligare, där kan man ju åtminstone använda sig av benen. No more klassisk skidning i vår. Nu just så är kroppen (läs ryggen och armarna) ordentligt mörbultade, blir intressant att se hur man skall ta sig ur sängen imorgon. Som tur var har jag tid för rygg knådning direkt från morgonen.
Imorgon efter att ha fått ryggen i skick på nytt så väntar en vila, eller vila från träning åtminstone, har såpass mycket som ska uträttas så vilodag är lite fel ord för dagen. Får bland annat visa upp min lottolapp i kiosken, har en LITEN vinst att inkassera. Har under de 6 senaste veckorna vunnit 5 gånger, tyvärr har vinsten aldrig varit större än 11.40€, jag kör på kvantitet fram om kvalitet.
Nu blir det att avnjuta proffs tävlingen Kuurne-Brussels-Kuurne, live stream finns här http://sports-livez.com/ .
Lite bilder från vandringsleden:
 

lördag 25 februari 2012

Testet avklarat

Gårdagens skidtest gick ur ryggens synvinkel bra. Klarade av att skida utan några större problem trots låsningen. Ville inte besluta mig om morgondagens skidrunda innan att jag hade fått sova en natt, ryggen visade sig vara lite styvare när jag vaknade men inget värre än så. De betyder med andra ord att de blir ett lite längre skidpass imorgon med cykel gänget.
Idag stog mtb på schemat, de blev strax över 200 minuters tramppande runt i nejden. Under passet så fick vi uppleva många olika väder. När vi började cykla så var det fuktigt, dimmigt och 4 minus grader. Senare så började det REGNA fast det var flera minus grader, de var förstås inte så värst roligt. Direkt regnet träffade någonting tex. mina glasögon eller kläderna så frös det till is. Efter en tredjedel av runda fick jag ta bort mina glasögon så att jag skulle se något! Samtidigt som jag stannade för att lägga bort glasögonen märkte jag att kläderna var täckta av ett is lager, tacka vet jag vattentäta kläder :). Efter att det hade regnat så blev det uppehåll en stund men efter det fick vi ännu snö på oss, var med andra ord ett riktigt vinter pass. Nåja, vi klarade ju oss igenom det här vädret också så nog skall vi väl klara oss genom de prövningar som vädret ställer på oss under resten av året också.

Idag körde cykelsäsongen för proffsen igång på riktigt med den första Belgien klassikern Omloop Het Nieuwsblaad. Hann bara se sista 12km men det räckte för att komma in i en riktig vårkänsla! Vann gjorde Garmin-Barracudas Sep Vanmarcke, efter att tillsammans med Juan Antonio Flecha (3.) taktiskt överspelat Tom Boonen (2.) under de sista kilometrarna. Av Twitter så har jag fått reda på att under hela etappen så var det Vanmarcke som var klart piggast och fixade utbrytningen och sedan krympte ner den från 7 man till 3 man. Roligt att se att nya namn kommer fram, dagens vinst var 23 åringens första vinst som proffs. I motsats till Vanmarcke så börjar Flecha ha några år på nacken som proffs och i just Omloop Het Nieuwsblaad så har under de senaste 6 säsongerna 5 podium placeringar varav 1 är en vinst, otroligt fint att lyckas med en sådan prestation Man skulle kunna gissa att de är hanns favorit lopp. Här de sista kilometrarna:
Men nu skall jag ta och stretcha lite och sedan blir det att sova ordentligt aå att man hinner med Vasalopps åkarna imorgon.

fredag 24 februari 2012

Test

Efter att nu har vilat två dagar så skall jag testa ryggen, kommer att sticka till skidspåret och hoppas att allt fungerar. Om allt känns tillräckligt bra så blir det ett ordentligt skidpass på söndag med cykel polarna, hoppas! Bara att sticka iväg och testa.

torsdag 23 februari 2012

Bakslag

Har drabbats av cykelkarriärens första bakslag. Har under cirka två veckor känt av att någonting inte är som det skall vara i ryggen och i tisdags fick jag svar på mina onda aningar. Var första gången och skrinna ordentligt efter en paus på fyra veckor, rinkbandy med lärarna stod på programmet. Direkt jag tryckte på lite mer i skridsko åkningen så fick jag svar på vad som var fel i ryggen. Inget är bekräftat ännu men min egen diagnos är att jag har en låsning i högra sidan av bäckenet. Har haft samma sak förut och känslan vid hård skridskoåkning var precis som de var förra gången. Nu är jag så pass styv i ryggen att jag knappt kan sitta normalt, ännu värre blir de om jag försöker böjja mig framåt eller bakåt. Sjuk tar det som tur var inte men rörligheten finns bara inte där nu just. Har tid till en naprapat som har fixat min rygg X antal gånger tidigare på måndag, fram tills dess får jag försöka träna så gott de går.
Till de ljusare nyheterna. Bara en arbetsdag till så får man sportlov! Sju dagar ledigt och dessa kommer att fyllas med träning. Kommer att bli en väldigt volymstark vecka som inleds med en vilodag då ryggen skall fixas. Den andra ljusa saken är att våren är på kommande. Snön kommer såklart ner i kubik vis hela tiden men de som vistas lite mer på utsidan säger att fåglarna har börjat sjunga lite mer, vilket är ett säkert vårtecken och ser man på termometern så har den pendlat kring noll grader hela veckan. Ett sista vår tecken är att det är under två månader tills Landsvägs-cupen i finland kör igång. För egen del ser tävlings premiären ut att komma första helgen i maj. Ser redan fram emot det!

lördag 18 februari 2012

Pre workout

Imorse så var jag tillsammans med farsan och Mas på ett distans pass. 3 timmar och strax över 60 kilometer fick vi ihop i blåsigt väder. Nu har jag sovit en stund och ätit  en fin snabbmåltid bestående av broilerstrimlor och Wasa krögarens knäckebröd. Nu blir det att trotsa vädret och bege sig till Larsmo för att skida en stund.

torsdag 16 februari 2012

Paketet har anlänt

Blev ännu en till blogg fri dag igår, ursäkta mig. Har nog en bra ursäkt men den kommer ni knappast att köpa. Såhär lider den: När jag skulle blogga så somnade jag med huvudet på min iPad. Tro det eller ej men så var det. Som tur var vaknade jag mitt i natten så att jag kunde ställa väckarklockan på rätt tid så att jag hann till arbetet. Idag så har alla delarna till mitt omtalade paket kommit, kommer att skriva mer om det imorgon men tror att ni kan lista ut vad huvudgreijen i paket är ;). Bortsett från att jag har lekt och utforskat mina nya studie redskap så har jag även hunnit med lite träning. Idag blev det 20 km skidning med Kenneth på Larsmo spåren. Var riktigt skönt, hade lite bättre glid än förra gången, men ännu långt ifrån hur det var för 4 veckor sedan. Morgondagens skidpass kommer att bli intressant, då kommer jag för första gången ha ordentligt vallade skidor. Fick ikväll hjälp av Mikkel med att valla skidorna. Snabba borde de vara om inte så är det i mig felet sitter och inte i skidorna. Igår hade jag inplanerat ett mtb pass. Passet blev av trots att snön ville sätta stop för det. Totalt fick Martin och jag ihop 32 kilometrar, den första halvan var en ordentlig snöfest med ställvist oplogade vägar med upp till 20cm snö.. Den senare halvan var perfekt eftersom vi hade en snöplog 300 meter framför oss större delen av tiden. Vi hann till och med med vårens första vårrus! Var riktigt härrligt att känna farvinden i ansiktet igen efter några måndaders paus. Hoppas bara att jag får känna samma fartvind i ansiktet under morgondagens skidpass.

tisdag 14 februari 2012

Vändagen

Idag var de så dags för vändagen, hoppas att alla läsare och vänner har haft en fin dag. Dagen har aldrig betytt något mer för mig, men idag har jag faktiskt tänkt på hur bra jag har med vänner som spårrar och hjälper till i många svåra lägen.
Till dagens träning då. Blev ju såklart inget av de två alternativen jag skrev om igår, utan jag skidade ikväll istället. Var inget svårt beslut att sova 1.5h extra imorsse istället för att fara och skida. Hade faktiskt ställt väckar klokan tidigt så att jag hade kunnat fara och skida före jobbet. Men direkt jag såg ut så gick jag tillbaka till sängen, de var nämligen en snöyra delux där ute. Chansade att vädret skulle ha lugnat sig till kvällen och de gjorde det, blev 16 kilometrar i Larsmo skogen. Gick allt annat än lätt men de skyller jag på föret och vallningen.
Kom på en fin vändags/skid teori så länge jag försökte glida runt i spåren: "Skidor är som vänner, behandlar man dom väl så gör de samma mot dig också." kom på detta när jag frågade mig om skidorna skulle glida bättre om man skulle sköts om dom och lägga nytt parafin på dom lite oftare. Har i dagsläge skidat alla 200+ kilometrarna i år på samma valling som blev gjord vid Spotia Mattsons när jag köpte skidpaketet. Skall nog bli ändring på detta!
Ni som undrar om mitt paket som jag skulle hämta sista delen till idag får vänta lite till. Fick inte hem den sista delen i paketet idag ännu. Den hade inte kommit butiken ännu fast det var sagt att den skulle komma idag. Bara att hoppas att den kommer imorgon. Kommer ordentligt med text om hela paketet när jag har det.
Nu blir det att vila lite, blir lite längre arbetsdag imorgon igen. Efter arbete så blir det lite utomhuscykling med mina cykelvänner bara vädret tillåter. Det har utlovats snöfall och 8m/s vind imorgon men vi får hoppas att de missat sig med prognosen igen. Om prognosen slår in så finns väl inget annat alternativ än trainer intervaller och de vill man ju såklart slippa om det är möjligt.

måndag 13 februari 2012

JOBBig vecka

Ja här har det varit tyst. Förra veckan var ordentligt tung på jobb fronten. Hade "bara" ett heltids vikariat när veckan började, när veckan var slut så hade jag vikarierat 5 olika lärare. Blev med andra ord fulla dagar hela veckan och minst lika fulla kvällar av lektion förberedelser. Med det sagt så kan man lista ut att träningen och bloggandet blev lidande. Jobbigt när vardagen inkräktar på fritiden ;)
Han trots det fulla programmet med lite träning under veckans vardagar. Lite skridsko åkning, lite styka, lite trainer och lite skidor blev det under veckans första fyra dagar. Fredag-söndag så var riktigt fina träningsdagar. Hann med två pass på mtb och tre pass i skidspåret, tillsammans gav det nästan nio timmar på det förlängda veckoslutet. Sammanlagt för hela veckan steg träningsmängden till knappa 11 timmar. Den här veckan inleddes med ett skönt 2 timmars mtb pass med Kenneth. Morgondagens träning så är ännu oplanenerad då meterologerna lovat ordentligt med snö till imorgon vilket skulle betyda att skidspåren är löjligt mjuka och att cykelvägarna knappast är plogade. De finns två möjligheter, 1) hoppas att det inte har snöat under natten och stiger upp tidigt för att skida på morgonen före mina lektioner börjar, 2) trainer och styrke träning på kvällen. Som de ser ut nu så lutar det mot alternativ #2 men vi får se hur jag känner mig imorgon, kan ju hända att de blir nått helt annat också. Imorgon får jag förhoppningsvis även den sista produkten i det paket som jag köpte förra veckans tisdag. Paketet är främst en investering till mitt kommande studieliv (va säger du nu Mas?), men även ett paket som kommer att lyfta mitt bloggande till en ny nivå när vi kommer till sommarens tävlingssäsong. Förhoppningsvis mer om det här imorgon.

söndag 5 februari 2012

Abstinensen stillad

Riktigt nöjd med veckan som gått. Inte fått ihop någon fin volym men har lyckats med köra 6 stycken trainer pass. Torde vara personligt rekord. Alla minuter cykling har gjort att jag utvecklat en stor abstinens för att röra på mig utomhus. Abstinensen blev delvist stillad idag. Tyvärr blev inte mtb rundan av så jag fick nöja mig med promenaden. Mtb passet blev inställt på grund av att mina jobb planer inför morgondagen blev ändrade så att jag skall vara utomhus hela eftermiddagen. Det gjorde att jag hamnade slänga träningskläderna i tvätt maskinen. Promenaden var riktigt skön men aningen kall. Temperaturen var det inget fel på men vinden gjorde att det kändes kallare än vad det var. 80 minuter traskade jag på i det annars fin fina vädret.
Nu efter att ha tvättat kläder, röstat i presidentvalet och ätit så återstår bara tre viktiga saker ikväll: bålen, stretching och vinterns största dilemma, Superbowl eller inte? Världens största sport evenmang går ikväll av stapeln i USA och för första gången skulle jag ha möjlighet att se på final matchen i NFL. Tyvärr så börjar arbetsdagen kl 8.00 imorgon och Superbowl börjar kl 1.00 vilket betyder att man inte lär vara så pigg imorgon om man ser matchen. Tror bestämt att jag kompenserar med att se på NHL hockey istället. På programmet för morgondagen så står skidor, skidor och skidor.
Idag har proffsens cykelsäsong startat på allvar med flera större etapp lopp runt om i världen. På Mallorca så möttes proffsen av snötäckta palmer (!) och i Quatar av blåsiga öknar. Sa någon ordet kontraster? Får hoppas vädret på Mallis värms upp så att proffsen med spindelbenen inte behöver frysa igenom alla lopp.
Till sist en liten motivations video innan bål övningarna:

Lyckade hockeyintervaller

Gårdagens intervall pass blev en lyckad historia, inte 100% perfekt men inte långt ifrån. Körde 2x8, 4x4 och 8x2 med tröskelfart. Lämnade bort den sista delen dels på grund av att jag hamnade i tidsnöd och dels för att den måste planeras bättre till nästa gång. Kan med säkerhet säga att nästa gång kommer att komma inom snar framtid, så pass bra kändes det fast jag satt och stirrade på en vit vägg i nästan 2 timmar!
Skippade bålpasset då jag tvivlar att jag hade fått nått ut av det. Var så pass sjuk i magmusklerna från de föregåendde dagarna. Tyvärr så skippade jag även stretchingen igår. Hann somna i soffan innan jag stretcha så när jag vaknade där så böt jag bara till sängen och fortsatte att sova. Men ikväll blir det nya tag med både bålen och stretchingen.
Innan det så skall jag försöka stilla den abstinens för utomhus aktivitet som jag utvecklat den här veckan. Till först blir det en lång promenad för att få skaka lös armarna lite. Siktar på 2 timmar fast det är under -20 grader och eventuellt så tar jag stavarna med så att axlarna får ännu mera ut av det. Mot kvälls sidan så skall jag se om mtbn rullar nå mer. Blir inget långt pass men bara så att jag får röra mig utomhus lite mera. Mellan passen så borde man också hinna till valurnan då vi idag skall rösta fram Finlands nästa president. Blir med all säkerhet en intressant valvaka ikväll.

lördag 4 februari 2012

Kallast hittils

Idag när jag vaknade hade vi hela -30 grader! Nu har det blivit lite varmare, -23 står de på termometern. De är med andra ord perfekta förhållanden för en trainerdag med två pass och det första startar nu! 30 minuter lungt tramppande för att få musklerna lite renare inför kvällens monster pass.

fredag 3 februari 2012

Sliten

Under hela dagen har jag varit förvånad att jag inte varit sjukare o stummare i kroppen idag än vad jag varit. Tänker då först och främst på magen efter att den fick sig en rejäl omgång igår, men även på benen då de fick två ordentliga genomkörare igår. Bestämde mig för att köra 2x2x10 minuters intervaller idag då benen som sagt hade kännts bra under hela dagen. Direkt jag började tramppa så kröp dendär stumheten som jag trodde att jag hade sluppigt in i benen. Blev med andra ord jobbiga intervaller. Men det var inte det värsta som kroppen hade bestämt att sig för att bjuda på.
Igår sa jag direkt efter bål passet att jag kommer ha sjuka magmuskler idag, första gången under hela dagen som de gjorde sig påminda var under rep nummer 1 av bål övning 1. Fick pina sig igenom alla 15 minuterna med skrikande magmuskler. Lär vara ännu värre imorgon men no pain, no gain! Gäller bara att bita ihop för snart så försvinner sjukheten.

Imorgon kommer jag först att köra 30 min lätt lätt på trainern för att spinna bort slagget som lämnat i benen. Till eftermiddagen/kvällen har jag planerat köra ett monster intervall pass till vilket jag hämtat inspiration från de tuffa off-ice intervall passen vi hade me hockey laget för några år sedan. Skall räkna lite ännu hur långa intervallerna skall vara. De som är säkert är att passt byggs upp runt fyra delar. Första delen innehåller två långa intervaller, andra delen har fyra stycken som är hälften så långa som de i den första delen. Den tredje delen har åtta stycken intervaller men de är bara en fjärde del av de första. Intervallerna i sista delen är 16(!) korta intervaller, 1/8 av längden på de första för att vara exakta.
I tidera när vi sprang dehär med hockey gänget så hade vi 2x800m, 4x400m, 8x200m och 16x100m. Den snabbtänkte märker att sträckan på alla delar är samma, de vill säga 1600 meter. Imorgon kommer intervallernas längd att bestämmas av tiden inte sträckan, men som sagt måste jag räkna och se hur långa intervallerna skall vara så att jag inte hamnar att sitta 6+ timmar på trainern. Nu blir det att avsluta dagen med en härlig stretch så att man har åtminstone lite fräscha ben till morgondagens tramppande.

Ny dag med nytt pass

Siberien kölden är såklart kvar ännu. Har på olika termometrar sett temperaturer mellan -24 och -29 idag. De betyder att det blir ett trainer pass idag igen, suprise, suprise! Blir 6. Passet på trainer under de senaste 7 dagarna, snart så att man börjar veta precis hur många rutor de finns på de vit målade glasfiber tapeterna på väggen som jag har framför mig när jag är på trainern. Men inte skall jag klaga, de är ju ändå bara dryga 2 månader tills jag får njut av vägarna på Mallis! Börjar redan få resfeber modell mini.
Dagen började annars på ett int sätt. Fick följa med ett busslast niondeklasister på studiebesök till två intressanta skolor. Nästan så att jag skulle kunna tänka mig börja studera på andra stadiet på nytt, fast jag nyss läst mig igenom det.

torsdag 2 februari 2012

Kvälls roligt

Som planerat körde jag ett trainer pass ikväll. Blev en ny variant, 2x20min. Bra med lite omväxling till min favorit, 3x3 intervallerna. Tyckte att intervallerna gick överraskande lätt mentalt fast de var så pass långa som 20 minuter, kanske hjärnan är mera beredd på det om man har planerat det en dag på förhand? En annan sak som kanske gjorde att passet gick lite lättare var att jag hittade lite ny musik innan passet. Hörde en låt, sen var jag fast! Gruppen heter The Glitch Mob. Vet inte riktigt i vilken genre de passar bäst men enligt mig låter det lite som någon slags mildare mer melodisk dubstep. Längst ner bjuder jag på två fina låtar som de lagt sitt stämpel på, en remix som var den låt jag hörde till först och sedan en av deras egna låtar. 
Direkt efter trainer passet så var det dags att pina magen lite. Kommer med storsäkerhet ha problem att komma ur sängen imorgon vilket inte roligt men man vet ju åtminstone att man gjort något vettigt. Blir i fortsättningen att köra bål övningar varje dag. Funderar på om man skulle köra 3 dagar med dynamiska övningar följt av 3 dagar med statiska övningar. Borde bli bra det tror jag. Körde ju inte längre än 15 minuter idag men på sikt så skall nog passets längd upp mot 40 minuter. 
Nu blir det dags avslutande stretching så att man inte är totalt stum i benen imorgon. Här är de två låtarna jag skrev om:
  
Den fina remixen av The White Stripes legendariska låt Seven Nation Army.


Och deras egna mästerverk.

Epic film

Bjuder på en helt fantastisk filmsnutt från förra helgens Cyclocross VM. Den fantastiska filmen HÄR! NJUT!

K-k-k-k-kallt!

Vaknade till -28 idag! Tur att man hade arbete hela dagen så att man inte hade känslan att måste träna ett pass ute. Som jag sagt tidigare så äter kylan upp mina tränings timmar då jag varken har lust att köra 2h pass på trainern eller klarar av att träna ute. Med det sagt så kan jag ju meddela att gårdagens planerade kort mtb runda uteblev. Intervallade mig istället på trainern en knapp timme. Blir något liknande idag följt av ett ordentligt bål pass. Bål muskulaturen sägs vara en av de viktigare muskelgrupperna för cyklister. Har inte tränat bålen alls sedan oktober ifjol. Formen på den fronten är med andra ord inte vad den ska vara, men skall bli ändring på det!
Det kalla vädret som blåst in över Europa från Sibirien har även förstör för cykelproffsen. Nu just pågår ett 5 dagar långt etapp lopp i Frankrike. Idag skulle andra etappen köras men arrangörerna var tvungna att korta av den 149 km långa etappen till bara 48km på grund av snö och temperaturer under noll. Tur att man inte är ensam om problemet.

onsdag 1 februari 2012

Eventuell ljusning

Var inte precis så att man hoppade av glädje när man vaknade idag. Som vanligt så gick jag först till termometern för att se hur "varmt" det är på utsidan. Fina -25 bjöd termometern på, suck. Hoppas de blir lite varmare tills eftermiddagen så att jag får avnjuta ett kort kort mtb pass. Hoppas klara av 40min, får fortsätta på trainern efteråt för att skapa lite volym åt passet.
Som tur var så börjar åtminstone Foreca visa lite värmande nyheter. Idag spår dom att vädret nästa vecka åtminstone tidvis skall ligga över -5 grader! Länge till nästa vecka ännu men man kan ju hoppas på de bästa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...